Det er nærmest umuligt at få styr på græsplænen

Jeg synes efterhånden, at vi har brugt evigheder på at få en bare så nogenlunde pæn græsplæne. Men næsten uanset hvad vi gør, og hvor meget tid vi bruger på det, så ligner vores græsplæne stadig noget, som er løgn.

Mos er det altoverskyggende problem

Et af de store problemer, som vi kæmper med er, at der konstant bliver ved med at komme en masse mos i plænen. De første år startede vi hvert eneste år havesæsonen med at rive græsplænen igennem flere gange, for at få fjernet al mosset. Det efterlod så nogle store bare områder, hvor vi hver gang såede en masse nyt græs, som vi så kunne gå og passe og pleje de næste par måneder. Og når så sommeren var ved at være ovre kunne vi kigge på hinanden og sige: Nå, så var det vist det – nu er der styr på plænen og så kan vi lave noget andet næste år. Men næ, nej. Næste år var det samme problem igen, og vi kunne starte helt for fra. Og sådan har det været i flere år nu.

Efterhånden som tiden er gået et vi også blevet lidt klogere på al det der mos og hvorfor problemet opstår. Vi har to altoverskyggende problemer: En meget fugtig græsplæne og en græsplænen som ligger i skygge store dele af dagen. Og de to ting er altså lige noget, som kan få mosset til at stortrives – åbenbart. Problemet med skygge har vi forsøgt at komme til livs ved at beskære nogle af de store træer vi har i haven. Og det har da også hjulpet en del. Men helt afhjælpe problemet kan vi altså ikke, for en del af græsplænen ligger også i skygge pga. selve huset – og et kan vi jo ikke sådan skære i.

Problemet med den fugtige plæne er også delvist afhjulpet ved at vi har beskåret træerne i haven. Så kommer der nemlig mere sollys ind, og derved tørrer det også mere på plænen. Så vi har oven i købet også gravet nogle drænrør ned i haven. Og det har så også hjulpet en del.

Så alt i alt har vi nok efterhånden gjort hvad vi kan – men helt godt bliver det vist aldrig

Så kom gåsebillerne

Men som om det ikke er nok at skulle slås med en masse mos i græsplænen, så har vi i flere år – specielt i juni måned – været plaget af en masse gåsebiller, som åbenbart synes, at vores græsplæne er helt fantastisk at slå sig ned i. Men det vi altså ikke enige med gåsebillerne om.

Gåsebillerne – eller retter gåsebillelarverne – æder græssets rødder og derved går græsset ud. Og bim-bam-bum, så har vi igen nogle store områder uden græs, hvor vi kan gå i gang med at så, vande og gøde igen. Det er nærmeste skruen uden ende.

I vores iver efter at få løst problemet med gåsebiller er vi stødt på denne artikel: http://husoghavesiden.dk/gaasebiller-bekaempelse/, som giver en masse gode råd om, hvordan vi kan komme af med gåsebillerne. Så nu håber vi bare, at det virker, så vi forhåbentlig allerede til næste år kan få os en nogenlunde pæn græsplæne – men nu får vi se!

 

Disclaimer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *